probajte

DOSADILE SU VAM OVSENE PAHULJICE? Palenta u slatkoj ili slanoj varijatni su novi hit kada je zdrava ishrana u pitanju!

Pojesti kvalitetan i nutritivno bogat doručak zlata vredi. Osim što će vas napuniti energijom za celi dan, sprečiće vas da grickate gluposti pre ručka. Danas smo pronašli jednu baš odličnu ideju koju možete isprobati već za vikend!

Recepti
14:54h Autor:
DOSADILE SU VAM OVSENE PAHULJICE? Palenta u slatkoj ili slanoj varijatni su novi hit kada je zdrava ishrana u pitanju!
Foto: Shutterstock

Pre koju godinu, s porastom trenda zdrave ishrane, svet je kolektivno odlučio da su ovakvi obroci ultimativni hit. Zapravo je vrlo jednostavno, radi se o receptima za doručak čiji se sastojci u slojevima slažu u činiju i tako unutar jednog obroka možemo dobiti mnogo više nutritivno vrednih namirnica.

Slatke varijante dugo su prevladavale, dok svojih pet minuta nisu dobile i slane činije koje se zapravo mogu jesti i za ručak i za večeru.

Od čega se sastoje te takozvane činije, pitate se? Baze su razne, od klasičnog grčkog jogurta, voćne baze koja je zapravo gusti smuti, ovsene kaše, pa sve do novog hita – palente. I dok smo je mi navikli da je jedemo sa pavlakom i sirom ili kao prilog ručku, zapravo je skroz logično takvu namirnicu udomaćenu u verovatno svačijoj kuhinji, ubaciti u činiju i zaokružiti ukusnim nadevom.

Slatka varijanta može uključivati grčki jogurt, med, šumsko voće, kruške, smokve, bademe i druge orašaste plodove. Slana varijanta u kojoj takođe možete uživati za doručak odlično će se upariti s poširanim jajem, suncokretovim semenkama, malo maslinovog ulja i bosiljkom. A brzi ručak vam daje svu slobodu da željene namirnice iskombinujete sa ukusnom palentom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs