Fenomenalan ukus

Slatka štrudla s pekmezom posna na vodi: Recept koji ćete obožavati!

Pravo kulinarsko zadovoljstvo za dane posta

Recepti 01.12.2020. - 13:02h Autor: opanak.rs
Foto: Profimedia

Sastojci: 1 kilogram brašna, 1 pakovanje kvasca, pekmez po izboru, 1 vanilin šećer, 1 kačičica soli, prstohvat ili dva praška za pecivo, 1 limun, voda, šećer u prahu.

 

Priprema: U šolji razmutiti kvasac sa mlakom vodom i ostaviti da odstoji. U činiju staviti brašno, so, prašak za pecivo, vanilin šećer, pa narendati koru limuna, iscediti limunov sok i preliti razmućenim kvascem. Dodati vode po potrebi, zamestiti testo da bude meko, tako da se ne lepi za ruke. Ostaviti testo oko 1 sat da nadođe.

 

Podeliti testo na 3 ili 4 dela, razvući svaki deo oklagijom i nafilovati pekmezom. Urolati testo u štrudlu i staviti u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Poprskati pre ubacivanja u rernu štrudle mlakom vodom i peći u zagrejanoj rerni 20-25 minuta.

 

Ispečenu štrudlu poprskati vodom, prekriti čistom krpom 10 minuta da odstoji, iseći na kriške, ređati na tacnu i po želji ih posuti šećerom u prahu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...