Sastojci:
- 3 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 15 kašika mekog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Nadev:
- 1 kg slatko kiselih jabuka
- 5 kašika šećera ili po ukusu
- 2 kašike griza
- 1 kašičica cimeta, ili po ukusu
Upoznajte čokoladnu kraljicu: Nakon ove torte sve ostale slatkiše ćete zaboraviti!(RECEPT/VIDEO)
Priprema:
- Najpre, umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte mleko i ulje, pa opet umutite.
- Onda dodajte brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite.
- U pleh dimenzija 20 x 30 ili 23 x 33cm, sipajte malo ulja, zatom pospite sa malo brašna i svuda drmajući tepsiju rasporedite.Umesto toga može da se stavi papir za pečenje.
- Istresite malo više od pola smese, pa stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se zapeče i uhvati korica oko 15 minuta, ali smanjite temperaturu na 180 stepeni kada pleh stavite u rernu.
- Odmah očistite jabuke, dodajte šećer pa stavite na vatru da prokuva, oko 5 minuta.
- Nakon toga, dodajte cimet i griz i sjedinite.
- Preko nadeva sipajte ostatak mase za kolač i vratite d se kolač dopeče.
- Pečen kolač ohladite, isecite na kocke, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.
Mafini sa pomorandžom i listićima badema: Savršena kombinacija ukusa koja osvaja nepca! (RECEPT)