1. Neprevaziđena bosanska baklava
Sastojci: 1 kg gotovih jufki (kora) za baklavu, 900 g mlevenih oraha, 100 g krupno seckanih oraha, 150 g šećera, 250 g putera i 100 ml ulja.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
2. Sunđer pita sa višnjama
Za biskvit: 2 šolje brašna (šolja od 2 dl); 1 šolja narendanog biljnog margarina; 1 dl mlake vode; malo soli.
Za nadev: 500 g očišćenih višanja; 1/2 šolje šećera; 1/2 limuna (sok i kora); 2 kašike brašna; prah šećer; komadić margarina.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
3. Sipana pita jabučara
Sastojci: 2 čaše (od 200 ml) brašna, 2 čaše griza, 1 čaša šećera, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo.
Za fil: 1,5 kg neočišćenih jabuka, 1 čaša šećera, 5 g cimeta, 1 vanilin šećer.
Još će vam biti potrebno i 150 g margarina.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
4. Hrskava pita sa jabukama i malinama
Sastojci: 200 ml vode, 300 - 350 g brašna, malo kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli, korica limuna, kockica posnog margarina, 2 veće jabuke, 100 g mlevenih oraha, malo cimeta, 150 g šećera, 100 g malina.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
5. Slatka voćna uvijača
Sastojci: 300 g tanjih kora, jabuke, banane, 100 g suvog grožđa, 1 kašika meda, cimet, ulje.