ČOKOLADNI SAN

Markiza kolač: Sočna čokoladna fantazija koja osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)

Pravi čokoladni ukus, a meke piškote natopljene mlekom upotpunjuju taj sočni i neodoljivi doživljaj

Recepti 11.09.2020. - 17:49h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Stil

Potrebni sastojci:

 

  • jaja
  • 10 kašika šećera
  • 200 gr čokolade
  • 125 gr maslaca
  • 2 pakovanja piškota
  • mleko za umakanje piškota

Priprema:

 

Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca odmah staviti u manju šerpu u kojoj će se kuvati na pari ( manja šerpa na veću šerpu u kojoj je voda koja vri ).

Dodati žumancima 6 kašika šećera i umutiti penasto, dok ne promene boju žumanca iz tamno žute u svetlo žutu. Staviti na paru oko 10 minuta uz mešanje. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje.

 

Masa nije vrela, nego samo vruća, žumanca su se pasterizovala. Kada se masa ohladila omekšali maslac dodati kremu i umutiti. Ulupati zatim belanca sa ostatkom šećer u jaku panu pa je dodati kremu i varjačom, žicom ili nekom spatulom mešati dok se ne sjedini. Ne mutiti mikserom kako fil ne bi splasnuo.

 

U dublju tepsiju ili obruč, nekih dimenzija 30 x 20 poslagati jedno pakovanje piškota umočenih u mleko po dnu. Istresti ceo fil i poravnati, a zatim preko poslagati drugi deo piškota umočenih u mleko. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru. Odozgo možete staviti šlag po želji.

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs/Domaćirecepti)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...