Pored toga što su zdravi, ovakvi obroci prijaju nepcima i duši, te smo odlučili da vam ponudimo naš predlog za ručak ovih dana. Verujemo da će vam se dopasti sastojci, ali i način pripreme, a više detalja očekuje vas u nastavku…
Potrebno je:
- 450 g ribe zubatac (ili druge morske ribe)
- 2 šolje zelene paprike isečene na trake
- 360 ml salse (pikantnog paradajz sosa)
- 1 šolja seckanog crnog luka
- 1 šolja crnih maslina bez koštice
- 80 ml suvog crnog vina
- 3 čena belog luka
- 45 ml limunovog soka
- 2 kašike kapara
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašičice origana
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. Prodinstajte zelenu papriku, crni i beli luk na maslinovom ulju, sve dok ne omekšaju.
2. Redom dodajte: salsu, crno vino, limunov sok, origano i kumin. Sačekajte da prokuva, a zatim smanjite temperaturu i krčkajte 8 minuta. Nakon tog vremena, šerpu sklonite sa vatre.
3. Zagrejte gril tiganj, a u međuvremenu pripremite aluminijumsku foliju, koju ćete iseći na 4 trake dužine 30 cm. Stavite četvrtinu ribe na svaki komad folije i prelijte četvrtinom sosa, pa zavijte foliju u paketić. Ponovite postupak sa ostala 3 parčeta ribe.
4. Stavite svaki na gril da se ispeče, za šta je potrebno okvirno 30 minuta na slabijoj vatri. Kada je riba pripremljena, servirajte je uz kolutove limuna.