Probajte

Ovako izgleda savršen doručak: Donosimo vam 4 varijante tost sendviča - zdravi i hranljivi! (RECEPT)

Često nas zaboli glava kada pomislimo na rano ustajanje i pripremanje za dan koji nam predstoji. Jutarnje rutine su jedne od najtežih za uspostaviti, iz razloga što ustajanje s prvim sunčevim zracima nije ničija ideja savršenog početka dana. Ipak, kada biste znali da vas ujutru očekuje ukusan obrok, da li bi vam to makar malo olakšalo muke?

Recepti
Autor:
Ovako izgleda savršen doručak: Donosimo vam 4 varijante tost sendviča - zdravi i hranljivi! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Tost je jedan od najbržih obroka koje možete napraviti, a ukoliko ga pripremite sa nekim od svojih omiljenih namirnica, vrlo lako može postati i vaš omiljeni obrok u toku dana. Predstavljamo vam 4 najukusnija načina na koja možete napraviti tost i dok pijete prvu jutarnju kafu.

Avokado tost

Nedavno je ceo svet poludeo za ovim tostom, a on se naprasno pojavio na meniju brojnih domaćih kafeterija, kao jedan od najtraženijih obroka. Kako biste bili sigurni da u sebe unosite zdrav, ukusan i čist plod avokada, najbolje je da namaz pripremite u kućnoj radinosti od samog avokada.

Svi namazi (ili gvakamole) koje možete pronaći u radnjama uglavnom imaju mnogo nepoželjnih sastojaka, stoga je najbolja opcija izgnječiti avokado i začiniti ga limunom i biberom. Ukoliko imate vremena, tostu možete dodati jedno poširano jaje ili jaje na oko, kao dodatan izvor proteina. Ipak, ukoliko ste u žurbi, preko namaza naseckajte rotkvice ili paradajz, za zdrav i ukusan obrok.

Tost sa puterom od orašastih plodova i medom

Puter od badema ili kikirikija na običnom tostu može postati vaš omiljeni doručak ukoliko ga kombinujete sa medom i voćem. Ako ste ljubitelji slatkog doručka, dovoljno je preko kremastog kikiriki ili bademovog putera, naseckati jagode ili jabuke, a zatim ih preliti medom. Voće će svemu dati slađi ukus, bez unošenja bespotrebnog šećera. Kako biste uneli vlakna, možete im dodati i čia semenke ili semenke suncokreta.

Tost sa kokosom i voćem

Listići od kokosa su jedan od omiljenih dodataka ovsenim kašama, a u kombinaciji sa puterom od suncokreta nastaje prava rapsodija ukusa. Iako manje popularan od bademovog ili kikiriki putera, puter od suncokreta je jednako ukusan, a u ovoj kombinaciji će vas oduševiti.

Ukus kokosa je jedintven i daje ezgotičnu notu obroku. Ukoliko želite slađi obrok dodajte i borovnice ili maline, a i banane mogu biti odlična kombinacija.

Tost sa lososom

Iako je losos čest sastojak različitih sendviča, oni su uglavnom puni ugljenih hidrata i imaju više testa nego zdravih namirnica.

Zato vam predlažemo da isprobate losos na integralnom ili tostu bogatom čia semenkama. Kao podlogu možete iskoristiti namaz od krem sira ili sira u grudvicama, ili neki od veganskih namaza kao što je humus. Za pravi mediteranski obrok, tostu dodajte zelene namirnice poput rukole, spanaća ili kapara.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs