Isprobajte

Mančmelo: Jeftin, brz i ukusan kolač za celu porodicu! (RECEPT)

Ko voli šampitu, voleće i domaći mančmelo

Recepti 20.06.2020. - 13:01h Autor: Stil
Foto: Printscreen/ youtube/ arijeva kuhinja

Za koricu:

 

  • 6 žumanaca srednje veličine
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • pola kesice praška za pecivo ( oko 7 gr)

 

Za fil:

 

  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera ( 160 gr)
  • plus 6 kašika šećera ( 80 gr) i 3 kašike vode

 

Za preliv:

 

  • 100 gr čokolade po želji
  • 1 red tamne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

 

Priprema: Prvo se sprema korica tako što umutite žumanca i šećer, pa im dodate ulje i mleko. Kada ste to dobro umutili, smesi dodajete prosejano brašno i kakao, a zatim i prašak za pecivo. Umutite sve pa pečete na 180 stepeni Celzijusa.

 

Dok se korica peče mutite belanca za fil. Belancima dodate 12 kašika šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Zatim u 3 kašike vode dodajte 6 kašika šećera i sve to stavite u šerpicu pa na ringlu da provri oko 10 sekudni. Kada se malo prohladi dodajte ovu smesu šamu od belanaca. To će učvrstiti masu i šlag neće kliziti sa kolača.

 

Kada se biskvit prohladi, stavite na njega šlag. A zatim napravite čokoladni preliv tako što ćete u zagrejanu slatku pavlaku staviti čokoladu.  Prohlađen preliv, stavite preko kolača pa sve ostavite u frižider da se dobro ohladi.

 

Uživajte!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...