poslastica za uživanje

Čokoladna krostata: Bogovski italijanski desert koji će vas očarati istog trena! (RECEPT)

Predlažemo vam da napravite savršenu italijansku pitu 

Recepti 20.02.2020. - 19:27h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci za testo:

 

  • 400 grama belog brašna
  • 3 jaja
  • 150 grama šećera
  • 150 grama maslaca

 

Sastojci za nadev:

 

  • 200 grama čokolade sa 70% kakaa
  • pola šolje mleka
  • 100 grama šećera
  • 30 grama badema

 

Torta sa greškom: Zašto je ovaj slatkiš od 4 sastojka najpopularniji u Italiji već 100 godina!

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Stavite brašno na radnu površinu i u sredini napravi rupu.
  • U nju ulijte umućena jaja, te dodajte šećer i lagano sve promešajte.
  • Dodajte hladni maslac naseckan na kockice, pa mesite od tri do pet minuta. Radite brzo kako se maslac ne bi otopio, a testo postalo gnjecavo.
  • Zamotajte ga u foliju i ostavite 30 minuta u frižideru da odstoji.
  • Na pobrašnjenoj površinu izvadite testo pa ga presecite na pola.
  • Polovinu razvaljajte i stavite u namašćen lim za pečenje.
  • Na pari otopite čokoladu pomešanu s mlekom, šećerom i usitnjenim bademima.
  • Malo ohladite pa ulijte u lim s testom.
  • Pre toga testo izbodite viljuškom na nekoliko mesta.
  • Razvaljajte ostatak testa, naseckano na trakice i preklopite preko nadeva.
  • Pecite na 180 Celzijusa od 40 do 45 minuta, ohladite pa poslužite.

 

Najlepši starinski kolač sa žutim filom: Recept koji ne sme da padne u zaborav!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...