Savršeno

2 recepta za vikend kolač: Minimalno vreme u kuhinji, maksimalno uživanje! (VIDEO)

Vikend je pred nama i mogućnosti za spremanje kolača. Ako želite i jare i pare: i da manje budete u kuhinji da imate domaći kolač, ovo su recepti za vas

Recepti
19:35h Autor:
2 recepta za vikend kolač: Minimalno vreme u kuhinji, maksimalno uživanje! (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

Šuškavac

Potrebno je: 4 jaja; 100 gr šećera; 100 ml ulja; 200 gr brašna + 1 kašika; 1 kašika kakaa; 1/2 praška za pecivo; 100 gr suvog grožđa; 100 gr mlečne čokolade; 50 gr lešnika.

Priprema: Umutiti žumanca sa 100 gr šećera, pa dodati mleko, ulje, kakao, brašno, prašak za pecivo i sve izjednačiti.

Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C oko 15 min. Umuti belanca sa ostatkom šećera dodati suvo grožđe i jednu kašiku brašna, pa izmešati. Na pečen biskvit razliti masu pa posuti lešnik i vratiti u rernu. Smanjiti toplotu na 180 stepeni C i peći još 25 min. Preliti čokoladom i ostaviti da se ohladi.

Mramorni kolač

Potrebno je: 4 jaja; 220 gr brašna; 150 gr maslaca; 200 gr kisele pavlake; 20 gr kakaa ( 2 supene kašike); korica limuna; malo ruma; malo soli; 150 gr šećera; 1 prašak za pecivo (12 g.); 2 vanilin šećera.

Priprema: U mikser najpre ubaciti omekšan maslac i šećer i dobro umutiti i dodati jedno po jedno jaje, koricu limuna, rum, pavlaku, brašno sa praškom za pecivo malo soli i vanilin šećer.

Ostaviti mikser da lagano sve izmeša. Od dobijene smese izvaditi 2/3 pa joj dodajte kakao, a 1/3 ostaviti u činiji.

Podmazati kalup pa na dno staviti svetli deo kašiku po kašiku, pa preko njega tamni i tako redom. Na kraju sve dobro protresti. Peći u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 50-60 min. Ohlađen kolač izvaditi i okrenuti na tanjir i posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

Izvor: Kod bake u gostima

Ohladjen kolač seći i uživati u sjajnom ukusu ovog prelepog kolača

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs