SAVRŠENSTVO UKUSA

Starinske punjene buhtle sa pekmezom i čokoladom: Mekane loptice koje se tope u ustima! (RECEPT)

Napravite ovu magiju od testa i zasladite jutro na najlepši mogući način

Recepti 02.10.2019. - 11:16h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 20 grama kvasca
  • 100 grama maslaca
  • 4 grama soli
  • 50 grama šećera
  • 1,5 dl mleka
  • 0,5 dl vode
  • 500 grama glatkog brašna
  • malo maslaca za premazivanje
  •  pekmez
  • čokolada (po želji)
  • šećer u prahu za posipanje

 

Penaste buhtle sa sirom: Mekane i sveže i sutradan! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Kvasac, pola količine šećera, mlako mleko i vodu pomešajte i ostavite na sobnoj temperaturi dok kvasac ne nadođe.
  • Brašno, so i ostatak šećera izmešajte, te dodajte jedno jaje i maslac koji se opustio.
  • Dodajte tečnost s kvascem i sve dobro izmešajte dok ne dobijete testo, te ostavite da odstoji 20-ak minuta.
  • Testo razvaljajte na tanko, te iseckajte a kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadev.
  • Zamotajte i složite u posudu premazanu maslacem, te pustite još 15-ak minuta.
  • Nakon što je testo odstajalo premažite ga izmućenim jajem, kako bi dobilo lepu boju.
  • Pecite na 180 Celzijusa otprilike 20 minuta.
  • Kad su buhtle gotove pospite  ih šećerom u prahu.

 

Banatske buhtle: Tako mekane i ukusne, nećete moći da se zaustavite samo na jednoj! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...