ODUŠEVIĆETE SE

Čokoladni kapkejk sa kremom od kikirikija u karamel sosom: Probudiće sva vaša čula! (RECEPT)

Ovaj recept morate prepisati jer sigurni da ćete ga uvek praviti

Recepti 01.10.2019. - 15:35h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za 12-14 čupkejka:

 

  • 1 jaje
  •  75 grama ulja
  • 130 grama kisele pavlake (sobne temperature)
  • ½ kašičica ekstrakta vanile
  • 115 grama glatkog brašna
  • 50 grama nezaslađenog kakao praha
  • 1 ½ kašičica praška za pecivo (7,5 g)
  • 1/3 kačičice soli
  • 150 grama belog šećera
  • 45 grama smeđeg šećera
  • 75 grama vruće vode

 

Za kremu:

 

  • 30 grama brašna
  • 150 grama šećera
  • 250 grama mleka
  • ¼ kašičice soli
  • 225 grama omekšalog maslaca
  • 70 grama glatkog kikiriki maslaca
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

 

Sastojci za karamel sos:

 

  • 150 grama šećera
  • 40 grama vode
  • 120 grama mlečne pavlake za šlag
  • prstohvat soli

 

Mafin krofne: Brza i ukusna poslastica bez prženja! (RECEPT)

foto: Profimedia


Priprema:

 

  • Zagrejte  rernu na 175-180 Celzijusa.
  • Napunite kalup za mafine/čupkejk papirnatim korpicama.
  • U jednuposudu prosejte brašno i kakao, zajedno s praškom za pecivo i soli.
  • Dodajte šećer i promešajte varjačom. To su suvi sastojci.
  • Varjačom promešajte kiselu pavlaku, ulje, jaja i ekstrakt vanile. To su mokri sastojci.
  • Pomešajte suve i mokre sastojke da dobijete gušću smesu.
  • Zatim, u dva navrata dodajte vruću vodu te izmešajte sve dok ne dobijete glatku, ali ovog puta malo ređu smesu.
  • Za lakše rukovanje, prebacite smesu u mernu posudu pa onda punite papirnate korpice do 2/3 visine.
  • U zavisnosti od toga kolike su vam korpice, imaćete 12 do 14 čupkejka.
  • Pecite u zagrejanoj rerni 20-22 minuta.
  • Najbolje je da proverite nakon 18 minuta pa produžite prema potrebi.
  • Pre ukrašavanja kremom ostavite ih na rešetki da se ohlade u potpunosti.

 

Brzi mafin-kroasani, lisnati i hrskavi: Zasladite dušu! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...