Sastojci:
- 350 g mlevenog junećeg mesa
- 6 krompira
- jaje
- 200 g brašna
- 200 grama suve slanine
- luk
- 500 grama zelja
- kim
- biber
- so
- kašika seckanog peršuna
- 1/2 kašike mlevene crvene paprike
Zapečene knedle sa sirom: Ukusno novo jelo od bajatog hleba! (RECEPT)
Priprema:
- Stavite da dinstate zelje s polovinom sitno seckanog luka i sa slaninom.
- Zalijte s malo vode i začinite biberom i kimom.
- Drugu polovinu luka prodinstajte na ulju i dodajte mleveno meso.
- Dodajte crvenu papriku, peršun, so i biber.
- Promešajte i sklonite s vatre.
- Ogulite i skuvati krumpir, pa ga ohlađenog propasirajte.
- Dodajte brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli.
- Radnu površinu dobro posipati brašnom, te umijesiti tijesto za knedle.
- Razvaljajte ga i iseckajte na kvadrate.
- Na svaki stavite kašiku mesnog nadeva.
- Zamotajte testo, oblikujte u knedle i ostavite na pobrašnjenoj površini.
- Stavite da kuvate knedle u veću količinu provrele posoljene vode.
- Kad isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom kašikom i poslužite s dinstnanim zeljem.
Knedle od spanaća: Ukus koji će vas očarati jednom za svagda! (RECEPT)