Sastojci:
- 400 grama kajzerica (starih dva dana)
- 200 grama smrznutog spanaća
- 3 jaja
- 100 ml mleko
- 20 grama maslaca
- 2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 grama parmezana
- 1 kocka za supu od povrća
- prezle
- so
- biber
Zapečene knedle sa sirom: Ukusno novo jelo od bajatog hleba! (RECEPT)
![](/data/images/2019/07/21/14/195331_shutterstock-65630563_ff.jpg?ver=1563711238)
Priprema:
- Smrznuti spanać izvadite iz pakovanja i ostavite u cediljci, na sobnoj temperaturi, da omekša.
- Kajzerice naseckajte na kockice, stavite u posudu i posolite.
- U zasebnoj činiji razbite jaja, dodajte mleko, promešajte, prelite po iseckanim kajzericama, te rukom izmešajte sastojke, malo utisnite i ostavite pola sata da upiju.
- U tiganju, na rastopljeni maslac, dodajte seckani luk, malo posolite i pržite na slaboj vatri dok ne omekša.
- Dodajte sitno seckani čen belog luka, oceđeni i omekšali spanać, malo pobiberite, dinstajte 3-4 minuta, sklonimo s vatre i ostavite da se malo ohladi.
- Ohlađeni spanać premestite na namočene kajzerice, izmešajte sastojke, te rukama, nežno umesite testo (ne gnječite, a ukoliko se smesa lepi, dodajte malo prezli).
- Tako pripremljenu smesu ostavite 15-ak minuta da odstoji.
- Vlažnim rukama oblikujte knedle, stavljajte ih u vreli bujon od povrća i kuvajte na laganoj vatri, 15-ak minuta.
- Gotove knedle ocedite, složite u posudu za posluživanje i posipajte grubo narendanim parmezanom.
Mirišu na detinjstvo: Napravite najsavršenije i najsočnije knedle sa šljivama! (RECEPT)