Brza i laka priprema

Neobično ukusan spoj: Ajvar od barenih paprika i šargarepe! (RECEPT)

Priprema ovog ajvara je veoma brza, pa je ovaj recept odličan za one domaćice koje nemaju puno vremena

Recepti 03.09.2019. - 20:01h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Za pripremu ovakvog ajvara vam neće biti potrebno da pečete paprike, što dosta skraćuje proces pripreme. Osim što je brz, ovaj recept je i vrlo lak. 

 

Kao i onaj sa pečenim paprikama i ovaj može da se koristi kao namaz, ali i kao žačin za kuvana jela.

 

Sastojci:

 

  • 6 kg crvenih paprika
  • 3 kg šargarepe
  • 2 l vode
  • 0.5 dl sirćeta
  • 125 g šećera
  • 220 g soli
  • 1 l ulja

 

Hrskavo savršenstvo: Jaje na oko i slanina sa tajnim sastojkom! (RECEPT)

Ova količina je dovoljna za 9 tegli od 500 grama.

 

Priprema:

Paprike i šargarepu operite, očistite i isecite na komade.

U veću posudu sipajte vodu i sačekajte da provri, pa dodajte so, šećer i sirće.

 

U proključalu vodu stavite paprike i kuvajte još oko 3 minuta. Nakon toga isti proces ponovite sa šargarepama, s tim da bi one trebale da se kuvaju oko 10 minuta.

 

Ostavite povrće da se ohladi, a nakon toga ga sameljite.

 

Zagrejte ulje u većoj posudi, pa u nju dodajte samleveno povrće i dinstajte 60 minuta. Ajvar je gotov kad sva tečnost ispari.


Pikantna zimnica: Ukusan prilog uz svako jelo! (RECEPT)

 

(stil.kurir.rs)

 


 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...