Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
- so
- sveže mleveni biber
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje pilećeg bujona
- 2 čena belog luka
- 250 grama testenine
- 1/2 šolje pavlake
- 1 šolja sveže narendanog parmezana
- peršun
Italijanski kuvar otkrio tajnu: Evo kako se pravi najsavršenija pasta karbonara! (RECEPT)
Priprema:
- U velikom tiganju zagrejte ulje, dodajte piletinu, posolite i pobiberite.
- Pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta).
- Sklonite je sa strane, te je kad se malo prohladi naseckajte.
- U tiganju na kojoj se pržila piletina dodajte mleko, bujon i beli luk.
- Posolite i pobiberite, te pustite da kuva.
- Dodajte pastu i kuvajte od 3 minuta uz stalno mešanje.
- Pomešajte pavlaku i parmezan i zatim dodajte u sos i kuvajte dok se ne zgusne.
- Odmah, dok je još vruće, na tanjir stavite prvo podlogu od testenine s sosom i na to poređajte naseckanu file piletinu.
- Ukrasite peršunom.
Kremasta fantazija: Originalna italijanska pasta karbonara gotova za 15 minuta! (FOTO)