Testo koje će vas oduševiti

Hleb pogačice iz tiganja: Najlepše pecivo na svetu!

Trostruko je ukusniji ako ga namažete sa malo putera

Recepti 17.08.2019. - 14:56h Autor: bonapeti.rs
Foto: Profimedia

Sastojci: 500 g brašna, kašika soli, kašičica šećera, pola kašičice sode bikarbone, pola kašičice limunske kiseline, pola šolje ulja, 150 ml mlake vode.

 

Pirprema: Prvo treba da uzmemo jednu posudu i u njoj da pomešamo suve sasjtoke. Sipamo ulje nakon toga i mešamo kašikom ili rukom - dok ne dobijemo mrvice. Posle malo po malo sipamo vodu unutra.

 

Ponovo lepo promešamo dok ne dobijemo srednje meko testo koje ne lepi. Ostavljamo da odstoji oko 10-15 minuta, a posle uzimamo od njega i počinjemo da pravimo lopte.

 

Za to vreme stavljamo veliki suvi tiganj da se greje. Uzmamo svaku loptu i razvučemo je da bude veličine koliko je dno tiganja. Stavljamo razvučeno testo u tiganj i pečemo po 5 minuta sa svake strane.

 

Ovaj ukusan hleb u tiganju se jede topao, čak vreo. Bude trostruko ukusniji ako ga namažete sa malo maslaca. A možete ukrasiti i sa nečim po vašoj želji - sirom, kačkavaljem, belim lukom ili nečim drugim.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...