Bakin stari recept

Cepkana paprika: Gurmanski hit za zimnicu koji ćete praviti svake godine! (RECEPT)

Neka zimnica ove godine bude malo drugačija

Recepti
Autor:
Cepkana paprika: Gurmanski hit za zimnicu koji ćete praviti svake godine! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sezona pripremanja uskoro počinje, a pored standardnog ajvara, kiselih krastavčića i peglanih paprika, preporučujemo vam da probate pravi gurmanski hit - cepkanu papriku!

Sastojci: 5 kg paprike, 5 kašika alkoholnog sirćeta, 1 kašika morske soli, 1 glavica belog luka, celerov list, 100 ml ulja.

Priprema: Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena.

U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.

Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.

U videu pogledajte detaljnu pripremu!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs