meso za poželeti

Najukusnije šnicle koje ste ikada probali: Sočni zalogaji oduševiće gurmane! (RECEPT)

Kada jednom napravite meso na ovaj način, pravićete uvek iznova i nikad vam neće dosaditi

Recepti 07.06.2019. - 17:21h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 800 grama pilećih ili junećih šnicli
  • 4 jajeta
  • 150 grama brašna
  • 150 grama hlebnih mrvica 
  • so
  • biber
  • ulje za prženje (može i mast)

 

Sastojci za sos:

 

  • 200 ml vode
  • 100 ml Vorčester sosa 
  • 2 kašika sosa od soje
  • 100 grama kečapa
  • pola vezice peršunovog lišća
  • 1 kašika naseckane ljute ili slatke paprike

 

Šnicle u sočnom saftu iz rerne: Neverovatno mekano meso! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Šnicle posolite, pobiberite i izlupajte čekićem za meso.
  • U brašno uvaljajte hlebne mrvice i umućena jaja koje ste prethodno posolilii.
  • Pržite u dubokom ulju, koje ćete prvo jako zagrejati, pa smanjiti da bi se meso pržilo na umerenoj temperaturi.
  • Piletinu pržite kraće, a junetinu i ostalo meso duže da bi iznutra fino omekšalo.
  • Vadite ih na papirnu salvetu da se ocede od viška ulja ili masti.
  • Zatim, napravite sos. tako što ćete u lonac staviti vodu, vorčester sos, kečap, sos od soje, iseckani peršun i papričicu.
  • Neka se krčka najduže minut pa ubacite šnicle i to prvo nekoliko sekundi s jedne i nekoliko s druge strane, te izvadite na tanjir.

 

Pileće šnicle u belom saftu: Savršen i brz ručak za sve ljubitelje mesa! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...