idealna poslastica

Gotov dok se okrenete: Rolat sa jagodama čiji ukus ćete sanjati! (RECEPT)

Napravite svojim ukućanima ovu sočnu poslasticu

Recepti
Autor:
Gotov dok se okrenete: Rolat sa jagodama čiji ukus ćete sanjati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera

Sastojci za nadev:

  • 3 dcl slatke pavlake
  • 40 dag jagoda

Ukus koji nikada nećete zaboraviti: Kremasti voćni rolat koji budi sva čula! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Uključite rernu na 180 Celzijusa
  • Odvojte belance od žumanca, a žutance dodajte šećer i izmiksajte.
  • U drugoj posudi napravite sneg od belanaca.
  • Naizmenično u smesu žutanaca i šećera dodajte po kašiku brašna i snega od belanaca,te lagano umešajte u smesu.
  • Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i sneg. Sesa će na početku biti gušća, a na kraju ređa i pomalo penasta.
  • Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje, izljte smesu i lagano je rasporedite kašikom.
  • Stavite smesu u rernu i pecite maksimalno 10 minuta. Kada površina testa bude zlatna izvadite iz rerne.
  • Prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora biti gore.
  • Lagano prstima povlačite papir dok ga skroz ne uklonite, a zatim testo urolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.
  • Operite jagode, očistite ih i iseckajte na komadiće.
  • Slatku pavlaku umutite mikserom u šlag.
  • Odmotajte ohlađeno testo, premažite šlagom na koji ćete zatim poređati jagode i ponovno urrolajte.
  • Rolat pospite šećerom u prahu ili ukrasite šlagom.

Slatki rolat gotov za pola sata: Ovaj ukus savršenstva morate probati! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs