Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 8 kašika šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike ulja
- 2 banane
- 100 grama smrznutih jagoda
- 100 grama smrznutih malina
- 100 grama smrznutih kupina
- 100 grama smrznutih višanja
Kremasti rolat sa malinama i vanilom: Baš savršen desert! (RECEPT)
Sastojci za glazuru:
- 100 grama crne čokolade
- 3 kašičice kisele pavlake
- 30 grama bele čokolade za posipanje
Priprema:
- Odledite i ocedite smrznuto voće, a višnje očistite od koštica.
- Ogulite banane, nasecite ih na kolutove i poprskajte limunovim sokom da ne pocrne.
- Umutite belanca, postupno dodajući šećer.
- Dodajte žumanca, pa sve zajedno dobro umutite.
- U umućena jaja dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, te na kraju sipajte ulje.
- Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 180 Celzijusa.
- Pečenu koru prevrnite na poslužavnik za tortu, sklonite papir i polako je umotajte u rolat.
- Ostavite da se ohladi
- Ohlađeni rolat otvorite i po njoj poređajte voće.
- Najpre po jednoj rolni rasporedite jednu bananu, pa polovinu crvenog voća, drugu bananu i završite ostatkom crvenog voća.
- Napunjenu koru ponovo lagano umotajte u rolnu tako da se voće ne vidi.
- Otopite čokoladu s tri kašičice pavlake, neprestano mešajući dok se ne dobije glatka masa.
- Malo ohladite i ravnomerno nanesite smesu.
- Odozgo narendajte belu čokoladu ili orahe po želji.
- Ostavite da se ohladi, a potom je isecite na kolutiće.
Slatki rolat gotov za pola sata: Ovaj ukus savršenstva morate probati! (RECEPT)