Sastojci za testo: 300 g brašna, 180 ml mlake vode, 1 kesica suvog kvasca, kašičica šećera, kašičica brašna, dve kašike toplog mleka, pola kašičice soli, 2 kašike ulja.
Sastojci za fil: 200 ml soka od paradajza, 300 g mocarele, 50 g parmezana, 1 kašičica origana, prstohvat soli, 1 kašika ulja, 150 g pršute ili šunke.
Priprema: Kvasac rastvorite u toplom mleku sa šećerom i kašičicom brašna i ostavite da nadođe. U bangli pomešajte brašno, so i ulje, pa dodajte nadošli kvasac i vodu. Umesite glatko testo, premažite ga uljem, pokrijte krpom i ostavite da stoji najmanje 30 minuta.
Za fil izmešajte sok od paradajza, ulje, so i origano. Mocarelu izmrvite i pomešajte sa prethodnom smesom i dodajte sitno seckanu pršutu ili šunku.
Rastanjite testo, pa čašom vadite krugove u skladu s vašim kalupom za mafine. Kalup podmažite, pa prebacujte loptice testa u kalupe, i preko stavljajte fil. Odozgo pospite rendani parmezan, pa pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.
Uživajte!