Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike tople vode
- 100 grama šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- narendana kora od 1 limuna
- 100 grama brašna
- 25 grama gustina
- malo praška za pecivo
- po želji malo likera
Slatki rolat gotov za tačno 9 minuta: Baš savršen desert! (RECEPT)
Za fil:
- 1 kesica krema za tortu (250 g)
- 1/2 l leka
- 250 grama putera
- prženi badem
- 2 kašike putera
- 3 pune kašike šećera
- 150 grama krupno seckanog badema
Priprema:
- Prvo pripremite testo za rolat, a dok se on peče pripremajte krem kojim ćete filovati rolat.
- Pomešajte sve sastojke za testo, umutite ga da se dobije penasta masa.
- Na pleh stavite pek papir i smesu izlijte u pleh. Testo treba da bude debljine oko 1 cm.
- Pecite ga u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
- Kad je testo pečeno, istresite ga na papir koji ste posuli prah šećerom.
- Zatim možete preko njega nakapati malo likera po ukusu.
- Urolajte ga zajedno sa papirom za pečenje.