Tajna savršene irske kafe je da bude na ivici – ni previše gorka ni previše slatka.
Priprema prve verzije, koja je navodno osmišljena za moreplovce u mestu Foynes tokom hladnog zimskog dana, zapravo je vrlo jednostavna.
Kako bi vaš napitak bio savršen, obratite pažnju na pripremu slatke pavlake. Samo je lagano umutite i stavite u frižider do trenutka serviranja. Kako ne bi došlo do mešanja kafe i pavlake, lagano sipajte u šoljicu.
Sastojci:
- 180 ml kafe
- 3 kašičice smeđeg šećera
- 45 ml irskog viskija
- slatka pavlaka
Priprema:
- Šećer otopite na laganoj vatri sa kašikom vode.
- Kada smesa postane gušća, prelijte je viskijem.
- Sipajte pripremljenu smesu u šoljice, a zatim sipajte kafu.
- Umutite slatku pavlaku, ali ne čvrsto.
- Lagano sipajte sa kašičicom u kafu.
Kafa postaje ugrožena vrsta: Našem omiljenom napitku se bliži kraj!