Priprema: Prvo se sprema fil. Sir izgnječite viljuškom, dodajte mu izgnječen beli luk i iseckan spanać. Ako je sir slan, ne morate ni da solite - prvo probajte. Paradajz isecite na kriške, ali ga ne stavljajte u fil.
Krećemo s pripremom testa - u ključaloj šolji vode rastvorite šećer i so, dodajte ulje i brašno i zamesite meko testo. Ostavite da odstoji 30 minuta, pa podelite testo na dva dela.
Prvu polovinu testa rastanjite, pa po njemu poređajte paradajz, ostavljajući razmak od bar 3 cm između kriški.
U zavisnosti od veličine paradajza, stavite na svaku krišku kašičicu ili dve fila od sira. Rastanjite i drugu polovinu testa, prekrijte njome nafilovan paradajz.
Pomoću staklene čaše obuhvatajte pogačice i vadite ih. Ako je potrebno, prstima blago sastavite ivice, ali verovatno će se same zalepiti.
Pržite pogačice na dobro zagrejanom dubljem ulju dok ne porumene sa obe strane. Vadite na tanjir obložen papirnim ubrusom, kako bi se ocedio višak masnoće.
Poslužite uz sir, jogurt, kiselo mleko... Uživajte!
Detaljnu pripremu i finalni rezultat pogledajte u videu!
Ruske punjene mini piroške koje ćete obožavati