Sastojci: 2 jaja, 1 šolja šećera, 200 g kondenzovanog mleka, 1 šolja pavlake (12% mm), 1 kašičica sode bikarbone rastvorene u malo sirćeta, 1,5 šolja brašna, 1,5 kašika kakao praha.
Za krem: 2 šolje pavlake (više od 20% mm), pola šolje šećera, šolja gotovog krema od vanile, po želji dodajte i seckani ananas, mlevene orašaste plodove, suvo grožđe...
Za preliv: 6 kašika šećera, 2 kašike kakao praha, 3 kašike mleka, 3,5 kašike putera.
Priprema: Sve sastojke za testo sjedinite i izlijte u pleh podmazan puterom. Pecite oko 40 minuta na 200-220 stepeni. Kad se prohladi, koru rukama iskidajte na komade široke 3-4 centimetra.
Za krem umutite pavlaku sa šećerom, dodajte krem od vanile i sve lepo jedinite. Umočite svaki komadić kore u krem, i ređajte tako da dobijete oblik piramide, kao na fotografiji.
Anđeoske suze: Neverovatna bela torta dostojna dvorske trpeze! (RECEPT)
Kad vam ponestane komada kore, ostatak fila izlijte preko svega.
Napravite preliv tako što ćete sve sastojke zagrejati na niskoj temperaturi i mešati dok se sve lepo ne sjedini, a šećer potpuno otopi. Ostavite da se prohladi, pa izlijte mlak preliv preko svega.
Uživajte u Pančo poslastici nezaboravnog ukusa!
Paša lokum: Turski specijalitet koji se pravi mnogo lakše nego što očekujete! (RECEPT)