Sastojci:
- 3 tikvice
- 6 jaja
- 200 g brašna
- 400 g pilećeg belog mesa
- 500 g sitnog sira
- 1 dl pavlake
- 2 dl mleka, ulje
- mešavina začina
- so
Arapska musaka: Bez krompira i jaja, apsolutno savršenog ukusa! (RECEPT)
Priprema:
- Tikvice operite, pa pomoću noža za guljenje isecite na tanke listove.
- Posoliti ih i ostavite da puste sok.
- Uvaljajte u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržite na vrelom ulju dok ne porumene.
- Pileće belo meso isecite na šnicle i začinite po ukusu pa propržite na vrelom ulju.
- Kada se pržena piletina ohladi, sameljite je na mašini za mlevenje.
- Posebno na malo ulja propržite sitni sir.
- Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poređajte red pohovanih tikvica.
- Po njima rasporedite malo fila od mesa pa malo uprženog sira.
- Postupak filovanja ponovite još dva puta i završite tikvicama.
- Umutite preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu.
- Prelite preko gornjeg sloja tikvica.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Momentalno će vas osvojiti: Musaka od povrća sa slaninom! (RECEPT)