Sastojci: 500 g mlevene teletine, 1.5 kg patlidžana, 5 crvenih paprika, 4 paradajza, 2 ljute paprike, 1 veza peršuna, 1 glavica luka, 1 šargarepa, šolja belog vina, biber i so.
Ne propustite! Punjeni opanci: Nezaboravan ručak za prave ljubitelje srpskih ukusa! (RECEPT)
Priprema: Propržite luk, ljute paprike i šargarepu. Dodajte mleveno meso, sitno iseckana 2 paradajza, biber i so. Dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa sklonite sa vatre.
Dodajte sitno iseckan peršun. Patlidžan oljuštite i isecite na kolutove, pa blago propržite. Na dno nauljanog tiganja rasporedite patlidžan, sipajte prženo mleveno meso, iseckane paprike i preostala dva paradajza isečena na kockice ili kolutove.
Prelijte musaku belim vinom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.
Turska posna musaka: Jelo koje je raspametilo i najveće ljubitelje mesa! (RECEPT)