Savršen spoj ukusa

Turska posna musaka: Jelo koje je raspametilo i najveće ljubitelje mesa! (RECEPT)

Toliko je ukusna da ćete je praviti i kada nije post

Recepti
Autor:
Turska posna musaka: Jelo koje je raspametilo i najveće ljubitelje mesa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 kg tikvica, 500 g patlidžana, 1 glavica luka, 2 paprike, 2 krompira, 500 ml paradajz pirea, so i biber po ukusu, malo maslinovog ulja, struk mirođije, struk peršuna.

Priprema: Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

Kada ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlekom. Prijatno!

Torta Egipćanka: Prepuna fila, mekanih kora, neodoljivog ukusa! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs