Pored fenomenalnog ukusa, ova štrudla jako dekorativno i efektno izgleda u preseku. Odlična je za doručak ili večeru uz šoljicu toplog mleka.
Potrebno je:
500 g brašna
300 ml mleka
kockica kvasca
2 jaja
šećer
malo soli
korica limuna
Za mazanje:
malo margarina
Fil:
100 g mlevenih oraha
100 g maka
100 g čokoladnog krema
Za premazivanje:
1 žumance
Da li ste probali palačinke sa makom? Svima omiljena poslastica na potpuno drugačiji način! (RECEPT)
Priprema:
Zamesiti srednje tvrdo glatko testo od navedenih sastojaka, pa kad testo "odmori" oko pola sata razviti i izdvojiti 9 loptica.
Svaku lopticu razviti u pravougaonik. Prvu namazati mlevenim orasima, drugu makom, a treću kremom. Osim sa kremom, svaki pravougaonik prvo malo namazati margarinom, pa onda nadevom i uviti u rolatić.
Modlu za kuglof premazati uljem. Ređati rolat sa kremom, preko njega sa makom, pa rolat sa orasima. Ostaviti da malo poraste, namazati žumancetom i peći na 180 stepeni C 45 minuta.
Seći kada se prohladi. Prelepa, dekorativna i preukusna bakina štrudla! Može da stoji i sutra, a uz šolju mleka je pravi doručak. Uživajte!
Napomena: U mlevene orahe i mak dodati 2-3 kašike vrućeg mleka i šećera u prahu po želji.
Brze i jednostavne puding kocke: Kremasti kolač za potpuno uživanje! (RECEPT)