Sastojci: 1 kg brašna tip 400, 3 dl mlakog mleka, 2 dl mlake vode, 2 kašičice šećera, 40 g svežeg kvasca, pola kesice praška za pecivo, 2 dl ulja, 300 g kiselog kupusa, 200 g sira, 200 g margarina.
Pripreme: U 1 dl mleka staviti šećer i kvasac i sačekati da nadođe. U posudu za mešanje staviti brašno, prašak za pecivo, ulje i vodu, i na kraju dodati nadošli kvasac pa zamesiti testo da se ne lepi za ruke (ne mesite ga previše jer će biti žilavo). Prekriti ga krpom i ostaviti 1 sat da nadođe.
Za fil ispržiti kupus na ulju dok ne omekša, uz povremeno dolivanje vode da ne bi izgorelo. Sir posebno izgnječiti, pa pomešati sa toplim kupusom.
Testo razviti i rastanjiti na debljinu od 3 mm, pa celu površinu testa premazati rastopljenim margarinom. Seći trouglove željene veličine, pa filovati sirom pomešanim sa kupusom i uviti u kiflice. Slagati na podmazan pleh i ostaviti da desetak minuta odstoje na toplom mestu.
Zagrejati rernu na na 200 stepeni, premazati kifle i odozgo rastopljenim margarinom i peći dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Po želji, pre pečenja pospite susamom ili kimom.
Domaće energetske pločice: Odvikavaju od slatkog, smanjuju glad, daju energiju! (RECEPT)