NE MOŽE LEPŠE

Kruške u vinu sa karamelom: Romantični desert koji se topi u ustima! (RECEPT)

Desert koji će vas oduševiti mirisom i ukusom u ovim hladnim zimskim danima!

Recepti
10:40h Autor:
Kruške u vinu sa karamelom: Romantični desert koji se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Kada tražite romantičan, a lagan desert idealan za dvoje, preporučujemo vam ove poširane kruške sa karamel sosom. Odaberite tvrđe kruške kako bi zadržale lep oblik!

Sastojci:

  • Dve veće kruške
  • 200 grama šećera
  • 250 mililitara belog vina
  • 200 mililitara vode
  • Ekstrakt vanile
  • 50 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Od šećera odmerite 150 grama, i sipajte u šerpu zajedno sa vinom, vodom i ekstraktom vanile. Zagrejte do ključanja, i neka se šećer rastopi. Kruške oljuštite, i secnite im dno tako da možete da ih postavite da stoje uspravno.

Položite ih u tečnost za poširanje, tako da ih skroz prekrije, smanjite vatru i krčkajte 40 minuta. Nemojte dirati kruške dok se poširaju da ih ne biste oštetili.

Bostonske krem kocke: Kremasti desert koji se lako priprema će vas oboriti sa nogu! (RECEPT)

foto: Profimedia

Ostavite kruške da se malo ohlade, a u šerpici zagrejte preostalih 50 grama šećera dok ne potamni. Sklonite sa vatre, dodajte toplu pavlaku, vratite na ringlu i mešajte dok ne dobijete glatki karamel sos. Servirajte kruške dok su još uvek tople, i prelijte ih karamel sosom.

Ovakvi recepti mogu se "doterivati" po potrebi. Kruške bi trebalo da ostanu cele, ali ako više volite manje komade, slobodno ih isecite i odstranite im jezgro.

Domaće energetske pločice: Odvikavaju od slatkog, smanjuju glad, daju energiju! (RECEPT)

foto: Profimedia

Takođe, možete ih poširati i u crvenom vinu sa malo cimeta.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs