sPREMILA NAM BAKA NAŠA

Bosanski burek od gotovih kora: Od sada ćete ga samo ovako praviti! (RECEPT)

Baka Jela je odlučila da napravi bosanski burek po receptu sa našeg sajta. Pogledajte kako joj je ovo pošlo za rukom

Recepti 15.04.2019. - 08:54h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Evo jednog sjajnog recepta koga sam pronašla na sajtu Stil.kurir.rs recept mi se učino zanimljiv, napravila sam ga u pola mere i bila sam u pravu - sjajan je. Malo sam ga oblikovala pa evo pogledajte kako izgleda bosanski burek na Bakin način.

 

Potrebno: 500 gr tankih kora; 30 gr kvasca; 250 ml mleka; 6 kašika brašna; 100 ml ulja; 200 gr sira; 200 gr kiselog mleka.


Slane kocke sa spanaćem: Savršeno hladno predjelo dostojno kraljevske trpeze! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Priprema: Sir izdrobiti, dodati kiselo mleko. Kvasac potopiti u mleku, pa dodati ulje i brašno i sve dobro izjednačiti. Raširiti jednu koru na sto pa do nje dodati još jednu. Kore četkicom namazati sa mlekom, brašnom i kvascem, a izmrvljen sir poređati na dno kora. Malo saviti stranice pa uviti u tanku rolnicu. Malo je premazati uljem i uviti u krug.

 

Pleh podmazati uljem i staviti našu uvijaču u pleh. Tako uraditi do utroška materijala. Ako ostane još kašikom dodati odozgo na rolnice tj. naš burek.

 

Rernu uključite na 200 stepeni C i pecite oko 40 min.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pohovani kupus u bešamel sosu: Ručak za celu porodicu! (RECEPT)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs