Sastojci za prvu koru: 2 jaja, 100 g brašna, pola kašičice soli, pola kašičice praška za pecivo, 50 ml ulja, 100 ml jogurta.
Za prvi fil: 50 g gauda sira, 2 kašike kiselog mleka, 1 kašika majoneza, 100g šunke.
Za drugu koru: 2 jaja, 300 g smrznutog spanaća, 100 g brašna, pola kašičice soli, pola kašičice praška za pecivo, 50 ml ulja, 100 ml jogurta.
Za drugi fil: 2 jaja, 50 g gauda sira, 2 kašike kiselog mleka, 50 ml mleka, 100 g pečenice.
Priprema: Prvo skuvajte spanać u slanoj vodi, ocedite i ostavite da se ohladi, piše CooKing.rs.
Priprema prve kore: Sjedinite brašno, so i prašak za pecivo. Izmutite dva jaja i postepeno im dodajte 100 ml jogurta i 50 ml ulja. Smesi postepeno dodajte brašno. Tepsiju u kojoj ćete peći koru obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu ravnomerno u tepsiju i stavite koru da se peče oko 30 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru prekrijte čistom krpom i ostavite da se hladi.
Dok se prva kora peče pripremite smesu za drugu koru. Uradite sve isto kao i za prvu koru, uz dodavanje kuvanog spanaća. Pecite oko 25 minuta u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Vreme je za pripremu fila: Sjedinite 2 pune kašike kiselog mleka i 1 punu kašiku majoneza.
U tepsiju u kojoj ste pekli kore položite prvu koru, pa preko nje slažite tanke listove sira. Preko sira ravnomerno raspodelite fil od kiselog mleka i majoneza, a preko fila poređajte 100 g šunke. Preko šunke stavite koru od spanaća, pa opet poređajte listove sira. Preko sira poređajte 100 g dimljene pečenice.
Drugi fil: U činiji umutite 2 jajeta sa dve kašike kiselog mleka i 50 ml mleka, zatim smesu sipajte preko dimljene pečenice i stavite u rernu da se zapeče desetak minuta.
Ostavite da se ohladi, a zatim isecite na kocke i služite.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu!
(Izvor: CooKing.rs)