pREDIVNO

Sarmice od zelja: Prolećni ručak koji svima prija! (RECEPT)

Posno jelo može da bude i izuzetno ukusno. Potrebno vam je samo malo mašte

Recepti 01.04.2019. - 10:58h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kihinja

Potrebno je: 2 veze lišća zelja; 200 gr integralnog pirinča; 1 praziluk; 1 veza mladog crnog luka; 200 gr tunjevine; 1 glavica belog luka; 2 kašike pšeničnih pahuljica; 2 šargarepe; ulje; 50 ml paradajz pirea; 1 kašika ajvara; 1 kašičica alkoholnog sirćeta; začin; so; biber; 1 kašičica brašna.

 

Priprema: Na ulju propržiti seckan praziluk i mladi luk, dodati rendanu šargarepu i seckan beli luk pa sve prodinstati. Skinuti sa šporeta dodati tunjevinu, opran pirinač, ajvar, pšenične pahuljice so, začin, biber ....U šerpu sipati 1 l vode dodati 1 kašičicu sirćeta pa kad provri provući oprane i očišćene listove zelja. Svaki list staviti na dasku staviti kašiku fila saviti sa strane i uviti. Ređati u podmazan đuveč. U manju ćerpicu staviti brašno malo ulja i paradajz, pa dodati vode oko 300 ml i dobro izmešati žicom.

 

Preliti preko sarmica i staviti u rernu na 250 stepeni C oko 50 min. Pokriti poklopcem ili folijom.

 

Izvor: Kod bake u gostima


Kolač od mesa: Sočno jelo iz rerne za prave gurmane! (VIDEO, RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...