predlog

5 brzih krem čorbica: Ručak gotov očas posla! (RECEPT)

Potaž koji greje dušu, hrani telo i tako se lako pravi

Recepti 05.02.2019. - 15:08h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Jela "na kašiku" su veoma popularna tokom dugih zimskih dana. Osim što znaju brzo da zagreju telo, ove čorbice su i izuzetno hranljive.

 

Prijaju svima: bebama, odrasloj deci, onima koji su na dijeti i onima koji žele da od kuće naprave dom. Prednost je što se veoma lako i brzo spremaju, pa gotov obrok imate bukvalno za pola sata.

 

Izabrali smo pet recepata za savršenu kremastu čorbicu:

 

Paradajz čorba

 

Potrebno vam je: 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe, 500 ml paradajz sosa, 500 ml vode, malo ulja, kašičica šećera, so, biber, i malo brašna za zapršku, suvi peršun za dekoraciju.

 

Priprema: Izrendajte luk i šargarepu pa ih malo izdinstajte na laganoj vatri, dodajte paradajz sos i vodu i pustite da sve ključa nekih 20 minuta. Čorbici dodajte šećer. Nakon dvadesetak minuta, napravite hladnu zapršku tako što ćete u šoljicu staviti jednu malu kašičicu brašna, malo soli i bibera i sve razmutiti sa vodom. Zatim u ključalu čorbu dodajte zapršku i pustite da se sve kuva još desetak minuta.

 

Krem čorbu od paradajza poslužite toplu, a po želji joj možete dodati kašiku kisele pavlake, malo suvog peršuna i kockice prepečenog hleba.

 

 

Lisnate pogačice sa sirom: 100 puta bolje od kupovnih! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock

 

Krem čorba od celera

 

Potrebno vam je: 1 ceo celer, 3 krompira srednje veličine, malo ulja, 700 ml mleka, malo kisele pavlake, so i biber.

 

Priprema: Očistite koren celera i krompir, pa sve stavite u vodu da se skuva. Nakon dvadesetak minuta iscedite vodu, a krompir i celer izblendajte štapnim mikserom. Zatim u tu smesu nalijte mleko i vratite na ringlu da provri. Kada je provrelo, dodajte so i biber i malo ulja (možete i malo maslaca - po volji), kao i listove celera sitno iseckane. Pustite da se sve još kuva par minuta.

 

Ovu čorbicu poslužite toplu uz kašičicu kisele pavlake i kockice suvog prepečenog hleba.

 

 

Jabuke u šlafruku: Stari recept za poslasticu bez mane! (VIDEO)

foto: Shutterstock

 

Krem čorba od blitve

 

Potrebno vam je: Vezica blitve (u proleće to može biti vezica koprive), 1 glavica luka, 1 šargarepa, 2-3 krompira, malo brašna, so i biber.

 

Priprema: U dublju šerpu stavite povrće da se kuva, kad je kuvano, stavite ga u blender. U drugoj posudi napravite zapršku i sipajte povrće zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo, prokrčkajte sve zajedno još koji minut.

 

Poslužiti toplu čorbicu kao glavno jelo ili kao predjelo.

 

 

Torta Policajka: Recept koji bi svaka domaćica trebalo da zapiše!

 

 

Krem sa brokolijem i sirom

 

Potrebno vam je: 1/2 šolje putera; 1 glavica crnog luka, iseckanog; 1 glavica iseckanog brokolija; 4 konzerve pileće čorbe; 1 manji komad kačkavalja, iseckan na kockice; 2 šolje mleka; 1 kašika belog luka u prahu; 2/3 šolje kukuruznog skroba; 1 šolja vode.

 

Priprema: U loncu, istopite puter na srednje jakoj vatri. Pržite luk na puteru dok ne omekša. Zatim ubacite brokoli i prelijte pilećom supom iz konzerve. kuvajte dok brokoli ne omekša 10 - 15 minuta. Smanjite temperaturu i ubacite kockice sira da se istope. Pomešajte mleko sa belim lukom u prahu i sve to dodajte u prethodnu smesu. U maloj posudi, promešajte kukuruzni skrob u vodi dok se ne rastvori. Umešajte u supu i kuvajte mešajući često dok se ne zgusne.

 

Ne dajte se zavarati jer ova čorbica nije uopšte niskokalorična, zato oprezno svi vi koji ste na dijeti!

 

Krem čorba od pečuraka i krompira

 

Potrebno vam je: 400 g pečuraka po izboru (na primer šampinjona, vrganja); 1 glavica luka; 1/2 kg krompira; 25 g putera; nekoliko listića majorana; 1 l bujona; 75 g namaza od svežeg sira; so; krupno mleveni biber.

 

Priprema: Pečurke isecite na listiće, a luk na kockice. Krompir oljuštite i isecite na kocke. U loncu zagrejte puter pa prodinstajte luk. Potom umešajte pečurke i majoran i dinstajte još 3 minuta. Dodajte kocke krompira, dolijte bujon (ili vodu i suvi začin od povrća) pa na srednje jakoj vatri kuvajte oko 15 minuta (da krompir omekša). Izmiksujte čorbu štapnim mikserom, umiksujte sirni namaz, začinite solju i biberom, ukrasite za posluživanje pečurkama i začinskim biljem.

 

(Stil.kurir.rs)


Domaći zimski urnebes: Jednostavno se priprema, a idealan je dodatak svakom jelu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.