SVIMA DOBRO POZNAT

Domaći zimski urnebes: Jednostavno se priprema, a idealan je dodatak svakom jelu! (RECEPT)

Može se jesti kao predjelo ili kao dodatak glavnom jelu.

Recepti
Autor:
Domaći zimski urnebes: Jednostavno se priprema, a idealan je dodatak svakom jelu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Danas pripremamo zimsku urnebes salatu, koja se razlikuje od letnje, jer koristimo suvu papriku, odnosno mlevenu i tucanu.

Savet: Paprika bi trebalo da se proprži 15-20 sekundi na vrelom ulju (ako ste vični, da vam ne izgori) i takav sos se meša sa sirom i belim lukom.

Potrebno je:

  • 500 g punomasnog sira (tvrdog)
  • 200 g mladog sitnog ili krem sira
  • pola šolje ulja (bolje maslinovog)
  • 2 kašičice aleve paprike
  • jedna kašičica tucane slatke
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • beli luk
  • peršun

Priprema:

Utrošiti sir, dodati ulje, alevu i tucanu pariku i sitno seckani beli luk.

Sve to umesiti dobro i servirati po želji ili kašikom za sladoled.

Posuti svežim peršunom.

Uz domaću rakiju, prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs