Sastojci:
Za testo:
- 500 grama brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
- 1/2 kašičice soli
- 5 kašičice šećera
Štrudla sa makom u gotovim korama: Ukus kao kod bake a priprema se neverovatno lako! (RECEPT)
Nadev:
- džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Priprema:
- U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta.
- U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so.
- Umesite glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera.
- Sjedinjeno testo mesiitejoš malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
- Testo podelite na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
-
Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
-
Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.
Bakina slana štrudla: Kombinacija makarona, pavlake i šunke kakvu još niste probali! (RECEPT)