Sastojci: 1,4 kg mešane rečne ribe, veza zeleni, 4 krupnija paradajza (ili 5 kašika paradajz pirea), 1 paprika (može i ljuta), 3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 2 paprike babure, lovor, kašičica bibera u zrnu, kašičica sirćeta, ulje, so, suvi začin, mlevena paprika.
Priprema: Ribu oprati, očistiti i iseći na komade. U kotlić (ili lonac) staviti komade ribe, iseckanu zelen, oljušten i iseckan paradajz, papriku baburu i crni luk, beli luk i ljutu papričicu.
Dodati navedene začine, posoliti po ukusu, dodati malo ulja i naliti vodom. Neka krčka na vatri sve dok riba i povrće ne omekšaju. Ako je u ribi bilo ikre, umešati je u čorbu 5 minuta pred kraj krčkanja.
(Izvor: Subotnji Kurir dodatak "Naši najlepši")
Posne slane pite neverovatno bogatog ukusa: 5 najlepših recepata!