Sastojci:
Za 1 koru - prave se 2 kore ukupno: 2 jaja, 12 kašika brašna (oko 200 g), 12 kašika šećera, 12 kašika mleka, 2 kašike ulja, 1 kašika kakaa, pola kesice praška za pecivo (mere za kalup prečnika 26 cm)
Fil: 1 l mleka, 16 kašika šećera, 250 g putera, 200 g crne cokolade za kuvanje, 1 kašika ruma ili arome, 1 vanilin secer, 250 g mlevenih oraha
Priprema:
Dobro umutite jaja i mleko pa dodajte ostale suve sastojke, pa mleko i ulje. Mutite najmanjom brzinom.
Prespite masu u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kora se peče oko 18 minuta, ali proverite čačkalicom za svaki slučaj.
Ponovite postupak za drugu koru.
Kada ispečete kore ostavite ih da se ohlade.
Za fil pomešajte sve sastojke i kuvajte dok se sve ne istopi, sklonite sa vatre.
Isecite svaku koru na pola, pa dobijete ukupno 4 kore.
U kalup obložen folijom stavite prvu polovinu kore pa je natopite filom i ponovite isto sa druge dve kore tako da potrošite ceo fil, poklopite 4. korom i ostavite da se hladi preko noći.
Na gotovu tortu možete da stavite glazuru od čokolade, orahe ili samo pospete šećerom u prahu.
Prijatno!