Sastojci:
Za koru: 200 ml ulja, 5 jaja, 4 kesice čokoladnog pudinga, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, 140 g šećera
Za fil: 1 kg višanja ili trešanja iz kompota, 1 l vode od kompota, 2 kesice pudinga od vanile, 5 kašika višnjevače ili rakije od trešnje
Za šlag: 800 ml slatke pavlake, 2 kašičice ekstrata od vanile, 2 ravne kašike šećera u prahu, 4 kesice učvršćivača za krem
Dekoracija: Čokoladne pahuljice, višnje
Veličina kalupa: 42x29 cm
Priprema:
Pomešajte jaja, ulje, vanilin šećer i šećer i umutite mikserom. Dodajte puding i prašak za pecivo i umutite.
Masu prespite u kalup i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 15ak minuta.
Dok se kolač peče procedite kompot od višanja, malo tečnosti iz kompota promešajte sa pudingom, a ostatak kuvajte sa višnjama. Kada se skuva, dodajte puding i skuvajte dok se ne zgusne. Dodajte rakiju i umešajte.
Kada je kora pečena, ogulite joj gornji sloj kako bi lakše upila smesu. Skinut deo izmrvite i pospite preko kore.
Masu sa višnjama prelijte preko kore i poravnajte pa ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa možete da prebacite u frižider.
U slatku pavlaku dodajte vanilu i umutite pa dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite. Umešajte i učvršćivač pa dodajte još 2 kašike višnjevače i umutite.
Rasporedite šlag preko kolača i poravnajte ga.
Ukrasite kolač čokoladnim mrvicama, ostatkom šlaga i višnjama.
Ostavite ga da se dobro ohladi i poslužite.
Prijatno!