Isprobajte

Tradicionalni praznični keksići: Linzeri su užitak za sva čula! (RECEPT)

Ako nemate manju modlu za pravljenje manje rupe može vam poslužiti i donji deo levka ili neki čep

Trpeza 05.12.2018. - 11:02h Autor: gastro.24sata.hr / Sweety and Spicy
Foto: Shutterstock

Tradicionalni austrijski keksiće koji se lako i zabavno prave. Možete ih praviti sa pekmezom po želji, ali je najbolje da to bude neki kiselkast poput višnje kako biste diste dobili savšenu kombinaciju slatkog i kiselog.

 

Sastojci:

 

300 g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo, 1 jaje, 150 g maslaca, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, korica limuna ili pomorandže, pekmez, šećer u prahu

Postupak:

 

Od sastojaka umesite testo i ostavite sat vremena u frižideru da odmori. Razvijte testo, a zatim modlicama oblikujte keksiće po želji. Potrebne su vam dve polovine - jedna bez rupice i jedna s rupicom.

 

Ako nemate manju modlu za pravljenje manje rupe može vam poslužiti i donji deo levka ili neki čep.

 

Tako pripremljene keksiće složite na masni papir i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C. Premažite polovinu bez rupice pekmezom i na njega nalepite onaj s rupicom pa pospite šećerom u prahu.


Boem kolač: Brza i laka tradicionalna poslastica! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...