Jeftino i lako

Ovakav sutlijaš još niste probali: Tradicionalni ukus upotpunjen kokosom i čokoladom! (RECEPT)

Lako je za pripremu ali i za novčanik.

Trpeza 24.05.2018. - 11:10h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

Nema osobe koja ne voli sutlijaš! Staro jelo, jednostavno za pripremu, lako za novčanik a ukus oduševljava, piše stvarukusa.rs

 

Međutim, da li ste probali ovaj modifikovan recept? Ukoliko ste ljubitelji kokosa i čokolade, nećete prestati da ga pravite!

 

Potrebno je:

 

- 1 čaša pirinča

- 2 čaše vode

- 0,5 l mleka

- 5 kašika kokosa

- 3 četvrtine čaše šećera

- 1 žumanac

- 100gr čokolade

- 100ml neutralne pavlake

 

Jeftin i lak kolač: Najbolji recept za čokoladni brauni koji ćete obožavati! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

Stavite čašu pirinča u šerpu i nalijte dve čaše vode, stavite da se kuva. U međuvremenu u drugoj šerpici ubacite 5 kašika kokosa i 0,5 l mleka koje ćete kuvati na srednjoj temperature, kako bi mleko dobilo aromu. Kada ispari voda iz pirinča, procedite mleko i nalijte u pirinač. Naravno, tada dodajte ¾ čaše šećera i prstohvat soli.

 

Stalno mešajte žicom i nikako ne dozvolite da vam zagori. Kada pirinač bude kuvan, sklonite sa vatre i dodajte jedno žumance. Lepo umešajte i sipajte smesu u činije ili teglice.

 

Dok vam se puding hladi, zagrejte 100 ml neutralne pavlake do tačke ključanja. Potom 100 g crne čokolade, koju ste prethodno iseckali da bi se lakše istopila, stavite u činiju preko koje ćete naliti vruću pavlaku. Mešajte smesu dok se čokolada i pavlaka lepo ne sjedine. Ovu čokoladnu smesu izlijte u činije preko pirinča.

 

Rezultat je lagani desert koji odlično igleda ako ga poslužite u providnim posudama.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs