Recepti sa Stilom

Junetina a la Ajnštajn

Pomažemo vam da spremite jelo, koje se našlo na meniju slavnog naučnika
Trpeza 10.04.2013. - 11:32h
Junetina a la Ajnštajn, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600g nemasne junetine
  • 80g sredine od hleba
  • 1dl mleka
  • 1 limun
  • 1 kocka kokošije supe
  • 1 jaje
  • soli i bibera

Sredinu hleba natopiti u mleko, a za to vreme narendati koru limuna. Mleveno meso pomešati sa oceđenom sredinom hleba, narendanom korom polovine limuna, dodati jaje i biber. Izmešati i od pripremljene mase oblikovati 8 kroketa. U međuvremenu skuvati kocku koncentrata za kokošju supu u ½ l vode, kada provri pažljivo spuštati krokete i kuvati 10 minuta. Izvaditi rešetkastom kašikom, staviti na topao tanjir, poslužiti toplo i dekorisano po želji.

 

SAVET Ovo jelo Ajnštajn je pripremao za Merilin Monro. Zato, pozovite prijatelje na večeru i spremite ovaj specijalitet u kome ćete zajedno uživati

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...