ORIGINALNI RECEPT ZA RUSKE KAPE: Kolač od čokolade i kokosa koji se bukvalno topi pri svakom zalogaju

Donosimo vam detaljan recept za najbolje ruske kape, kolač kome malo ko može da odoli.

Recepti
18:41h Autor:
ORIGINALNI RECEPT ZA RUSKE KAPE: Kolač od čokolade i kokosa koji se bukvalno topi pri svakom zalogaju
Starinski recept za ruske kape, Foto: Shutterstock

Ruske kape ili šubare su kolač kojem zbog kombinacije kokosa i čokolade skoro niko ne može da odoli. Domaćice su se nekada takmičile čije šubare će biti lepše i ukusnije. Donosimo vam precizan i detaljan recept, po kome će i oni koji nisu vični u kuhinji dobiti više nego dobar rezultat.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 100 gr šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike čokoladnog mleka
  • 5 punih kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašika rendane čokolade
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od slatke pavlake
  • 1,5 kašike gustina
  • 100 gr maslaca

Za preliv i posipanje:

  • 100 gr čokolade
  • 1 kašika ulja
  • 60 gr kokosa
    Ruske kape su mnogima omiljeni kolač
    Ruske kape su mnogima omiljeni kolač foto: Thinkstock

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i rendanom čokoladom. Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15 -20 minuta. Ohlađen biskvit vaditi sa manjom okruglom čašom. Nakon toga skuvati puding i zasladiti po želji, pa ohladiti.

Maslac umutiti sa malo šećera pa ubaciti u hladan puding i izmešati. Mazati kašičicom sa dosta krema izrezan biskvit i lepiti sa drugim biskvitom. Namazati krem i spolja pa uvaljati u kokos. Za preliv čokoladu istopiti sa kašikom ulja, pa preliti kapice. Ostaviti kapice da se stegnu, pa ih servirati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs