Brauni je poslednjih nekoliko godina postao veoma popularan i kod nas, a uz ovaj jednostavni recept napravićete ga očas posla. Poslužite ga uz kuglu sladoleda od vanile ili šlaga i uživajte u savršeno sočnom zalogaju.
Sastojci:
- 200 g čokolade
- 100 g šećera
- 150 g maslaca
- 4 jajeta
- 150 g pšeničnog glatkog brašna tip 550
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 30 g badema
Priprema:
Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutiti. U ovu smesu dodajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, 150 gr omekšale čokolade i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kada su se svi sastojci dobro sjedinili ubaciti seckane bademe. U smesu dodati grubo narezanu preostalu čokoladu, peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, u već pripremenjenom kalupu koji ste podmazali maslacem. Kolač isecite na kocke i po želji poslužite uz slatku pavlaku, ili sladoled.