probajte

SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK: 3 omleta koji skidaju kilograme! (RECEPT)

Ovi jednostavni i originalni recepti za omlet pomoći će vam da održite optimalnu telesnu težinu i duže ostanete siti, a ponudiće vam raznolik jelovnik doručaka bogat proteinima i vlaknima za svaki dan.

Recepti
18:56h Autor:
SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK: 3 omleta koji skidaju kilograme! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Omlet je izvrstan način da svom telu osigurate proteine koji su mu potrebni ujutro. Ovo jelo idealno je za izgradnju i jačanje mišića te oporavak oštećenih tkiva. Međutim, jednostavan omlet može brzo postati dosadan, a evo nekoliko brzih recepata koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite blagodeti doručka i uvedete raznovrsnost u svoj jelovnik. Svi su posebno odabrani kako bi pomogli u održavanju optimalne težine, što znači da proizvodi treba da sadrže ne samo proteine, već i vlakna. Zdrave masti i antioksidansi takođe će pomoći u održavanju optimalne ravnoteže.

Zapamtite da na kalorijski sadržaj doručka ne utiču samo sastojci i način pripreme, već i veličina porcije. Na taj način možete i smršati.

Za pripremu samog omleta potrebno je u posebnoj posudi umutiti jaja, mleko, so i biber (ako ih ima u receptu), a zatim smesu izliti u zagrejan i nauljen tiganj. Zatim na red dolaze varijacije.

Omlet na mediteranski način sa spanaćem i maslinama

Ako ne znate kako da povećate količinu konzumiranog povrća i začinskog bilja, upotrebite ovaj recept. Omlet na mediteranski način sadrži proteine, antioksidanse i vlakna, kao i zdrave masti iz maslaca i maslina. Osim toga, vlakna i masnoće pomoći će vam da duže ostanete siti. Ako želite da povećate količinu kalorija, proteina i masti, ovom omletu možete dodati feta sir ili avokado. Možete koristiti sveže naseckan paradajz. Glavna stvar je zapamtiti da listove spanaća stavite u smesu od jaja kada je prelijete u tiganj.

Omlet na meksički način s halapenjom papričicom

Ljuta papričica može dodati malo pikantnosti vašem uobičajenom doručku. Pripremite jaja, paradajz, papriku, luk i malo narendanog sira kako biste napravili meksički omlet koji će vam pomoći da ostanete siti čitavo jutro. Veruje se da začinjena hrana može ubrzati metabolizam, što znači da takav doručak može pomoći u održavanju željene težine. Još jedna prednost halapenjo papričice je što u receptu ne možete koristiti so i biber. Ako je paradajz zreo i ukusan, nemojte ga pržiti zajedno s kajganom, već ga poslužite sveže uz začinsko bilje, poput luka i korijandera.

Pikantni omlet s karamelizovanim lukom

Karamelizovani luk prilično je neobičan sastojak za omlet, ali omogućuje postizanje snažnog i nezaboravnog ukusa bez dodavanja sastojaka poput sira ili kobasica, a samim tim i smanjenje zasićenih masnoća i kalorija u jelu. Luk osim belančevina nudi vlakna i antioksidanse, pa ga slobodno dodajte u smesu od jaja kada je prelijete u tiganj. Po želji jelo možete posuti s malo kozjeg sira ili fete. Ako možete da odvojite više vremena za kuvanje, možete dodati i pečurke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs