SKRATITE VREME PEČENJA U RERNI

Trik za brže i ukusnije pečeno povrće u rerni: Prolećni zalogaji o kojima ste oduvek maštali!

U nastavku vam donosimo genijalan trik koji će vam olakšati posao kod pečenja povrća u rerni

Trpeza 25.05.2020. - 17:52h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Proleće je vreme kada su pijace prepune raznovrsnog sezonskog povrća, koje osim ukusne salate, pripremanja u kuvanim jelima, možemo peći i u rerni.

 

Pečeno povrće je veoma ukusno i primamljivo, ali mnogi ipak izbegavaju da uključuju rernu tokom toplih dana.

 

Stoga, stručnjaci su otkili trik koji će znatno skratiti vreme pripreme pečenog povrća, a ukus će biti još lepši.

 

  • Stavite praznu tepsiju u kojoj želite da pripremite prilog pečenog povrća, u rernu dok se ona ne zagreje.
  • Prethodno zagrevanje tepsije smanjiće vreme pečenja jer će se namirnice brže termički obraditi pri dodiru s vrućom tepsijom.
  • Takođe, ovaj način smanjiće i potrebu prevrtanja povrća pa ćete, manje otvarajući vrata rerne i time toplotu dodatno širiti po kuhinji.

 

Ako želite da preporodite organizam, pojedite šargarepu: Moćno korenasto povrće puno vitamina i lekovitih svojstava!

foto: Profimedia

Verovatno će vam biti potrebno samo jedno prevrtanje što znači da u međuvremenu možete da mirno da obavljate ostale kućne poslove.


Pored toga, prethodno zagrevanje tepsije ima i druge prednosti. Naime, povrće će se ravnomernije ispeći jer će istovremeno biti izloženo toploti tepsije i same rerne.

 

Na taj način povrće vam neće pregoreti, a dobićete ukusnije zalogaje, fino obrađene bez isušenih krajeva.

 

Ako želite, uvek možete isključiti rernu u završnoj fazi pečenja jer će otpuštena toplota biti dovoljna da se pečenje privede kraju i bez upotrebe struje.

 

3 najbolja recepta za grilovano povrće: Bez mesa je još lepše kad se ovako spremi!

 

(Stil.Kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...