saveti iskusnih domaćica

4 genijalna trika za uvijanje kiflica: Ovako ćete napraviti najbolje testo ikada!

Za ljubitelje slanih i slatkih proizvoda od testa predlažemo nekoliko načina za umotavanje kiflica

Trpeza 23.09.2019. - 21:28h Autor: stil/bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Prvi način:

 

  • Od testa napravite jednake loptice, najbolje je da ih izmerite na vagici.
  • Svaku lopticu razvucite oklagijom u oblik zaobljenog trougla, tako da jedan vrh bude oštriji.
  • Dlanovima lagano umotajte krajeve dugačkih strana, okrenite trougao naopačke, stavite nadev na kratku stranu i umotajte kiflicu, tako što oštri vrh ostavljate odozdo, kako se ne bi otvorio tokom pečenja.

 

 Kiflice će nakon pečenja imati zaobljen oblik i savršeni ukus.

 

Domaće kiflice sa sirom i šunkom: Doručak koji se večno pamti! (RECEPT)

foto: Profimedia

Drugi način:

 

  • Razvijte okruglu koru od testa i nožem za picu nasecite krug na 8 ili više delova. Broj trouglova zavisi od toga koliko želite da su vam velike kiflice.
  • Svaki trougao umotajte, a pre toga stavite nadev na kraću stranu trougla. Kada su trouglovi duži će biti bolje, jer će kiflica biti uvijena bolje i nema opasnosti da nadev isteče tokom pečenja.

 

Treći način:

 

  • Napravite jednake loptice od testa i da svaku razvijete u trougao.
  •  Stavite nadev, slatki ili slani, i onda oštri vrh nasečete na 3 mesta nožem, a kiflicu umotate. Kada je umotate, prorezi koje ste napravili ostaće odozgo i kiflice će imati veoma interesantan izgled.

 

Četvrti način:

 

  • Formirajte zaobljen trougao, ali se polovina bez nadeva pritiska rolerom za testo koji pravi rešetku. Kada se nakon toga kiflica umota, ona ima oblik rešetke.

 

Pamuk kiflice sa puterom i sirom: Vazdušaste i meke! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...