obavezno pročitajte

Hrana za jači libido: 10 namirnica koje povećavaju seksualni apetit!

Odavno se zna da određene namirnice povećavaju seksualni apetit i održavaju polni nagon na zavidnom nivou. Prirodna hrana za jači libido garancija je da se u krevetu tokom čina vođenja ljubavi nikad ne omane

Sex
19:47h Autor:
Foto: Profimedia

Čuveni ljubavnik iz 18. veka Kazanova je svakodnevno jeo 50 ostriga za doručak kako bi povećavao svoj libido koji mu je omogućavao da u krevetu bude „živa vatra“.

 

Mnoge nekadašnje stare kulture shvatale su moć hrane koja pojačava seksualno uzbuđenje. Namirnice poput nara, smokava,badema ili crvenog vina vekovima se smatraju prirodnim afrodizijacima i na njih treba posebno obratiti pažnju i uvesti ih u redovnu ishranu kako biseksualni život bio bez problema. U deset namirnica koje nas čine seksualno uzbuđenim, podižu naš libido i održavaju ga na visini, ubrajaju se sledeće vrste hrane:

Nar

 

Nar je simbol grčke boginje ljubavi Afrodite. Legenda kaže da je ona posadila prvo drvo ovog voća. Nar povećava proizvodnju azotnog oksida u telu koji može da poveća protok krvi, što je jako važno za funkciju polnih organa i povećanje seksualnih reakcija.

 

Ostrige

 

Ostrige su od davnina popularni afrodizijak. One sadrže velike količine cinka i proteina koji podižu proizvodnju testosterona u organizmu. Veoma su bogate dopaminom, koji utiče na centre seksualnog uzbuđenja u mozgu. Ostrige su savršena hrana za planirani seksualni čin i veoma ukusna da se uz neko lepo vino i muziku kraj vatre podeli sa voljenom osobom.

 

Avokado

 

Ovo je još jedna od namirnica koja “napaljuje”. Avokado je pun zdravih masnih kiselina i vitamina E koji dižu proizvodnju testosterona i protok krvi u polnim organima. Još su drevni Asteci smatrali da je avokado odličan za zdravlje testisa, jer i sami njegovi plodovi izgledaju kao taj deo muških genitalija.

Smokva

 

Grci su smokve smatrali simbolom plodnosti i ljubavi. Čak je i Kleopatra volela smokve. Za njih se tvrdi da su veoma stimulativne za seksualni nagon muškaraca i žena zbog izrazito visokog nivoa aminokiselina. I ovde se kao kod avokada govori o sličnosti ploda sa genitalijama, samo je ovde reč o ženskom polnom organu (kad se smokva preseče na pola). Neke teorije kažu da i mnoge žene smatraju seksualno uzbudljivim kada vide muškarca koji jede svežu smokvu.

 

Banana

 

Banane se već dugo smatraju hranom požude zbog svog falusnog oblika. One sadrže visok nivo kalijuma koji pomaže u povećanju proizvodnje seksualnih hormona. Takođe, banane imaju u sebi bromelain koji povećava libido. Za tu materiju u bananama kaže se da može redukovati mušku impotenciju

 

Čokolada

 

Čokolada se smatra romantičnom hranom. Mnoga drevna plemena koristila su čokoladu u ritualima plodnosti, verujući da ona može da poveća šanse za rađanje. Čak je i astečki car Montezuma jeo plodove kakaa kako bi bio spreman zavođenje ljubavi. Čokolada sadrži feniletilamin i visok nivo serotonina, a obe ove prirodne supstance spadaju u one koje popravljaju raspoloženje. Osim njih, čokolada sadrži i anandamid, koji utiče na neurotransmitere identično kao i marihuana.

 

Lubenica

 

Zašto je lubenica jedna od namirnica koja podiže požudu? Ona sadrži supstancu koja se zove citrulin. Ova materija širi krvne sudove kako bi u njih ulazilo više tečnosti, što povećava i cirkulaciju u polnim seksualnim organima i čini ih spremnim za vođenje ljubavi. Dakle, lubenica nas ne hladi samo od spoljne vrućine i gasi našu žeđ, već je odlična za pokretanje seksualnih impulsa.

Badem

 

Još od antičke civilizacije bademi su smatrani jakim afrodizijakom. Ovi “erotski orasi”, kako su nekada nazivani, sadrže magnezijum i vitamin E koji povećavaju seksualnu želju i izdržljivost.

 

Med

 

Kelti su u srednjem veku pili med kada bi odlazili na medeni mesec i upuštali se u raspoloženje kako bi “konzumirali” svoj sveže sklopljeni brak. Persijanci su pili med tačno mesec dana pre čina ljubavi kako bi pripremili svoje telo za njega. Visoka koncentracija vitamina B i bora koje sadrži med može pomoći u uravnoteženju nivoa estrogena i testosterona u organizmu.

 

Crveno vino

 

Mali gutljaj crvenog vina može povećati požudu zbog etanola koji se u njemu nalazi. Ovaj alkohol izaziva hipotalamus da revidira mnoge telesne funkcije poput gladi, hormona, telesne temperature i seksualne želje. Međutim, previše crvenog vina može prouzrokovati neugodno ponašanje i povećanje gladi, ali i drastično smanjenje i nedostatak seksualne reakcije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...